11.DEN: STÍHÁME MAFII (STŘEDA 21.8.2024)

Na rozcvičce jsme zkusili kankán znovu zopakovat, ale nadšení už nebylo tak velké. Po snídani nám opět trochu sprchlo a tak se ranní shromáždění konalo pod střechou Moulin Rouge. Ujasnili jsme si, že primabalerina je téměř jistě v rukou mafie, které vládne pevnou rukou Don Bonbon a že peršan ve kterém jí unesli není ten, který se pohřešuje. Kdo ho však ukradl zatím není jasné. Byla tedy vypsaná speciální odměna 2 zlaté cihly pro toho, kdo pachatele odhalí.

Každopádně my se vydáváme do sídla mafie, abychom se pokusili osvobodit primabalerinu. Je to samozřejmě dokonale střežená pevnost a tak jediná možnost jak se dostat dovnitř, je prokopat si tunel pod ní. Naštěstí se nám podařilo získat plány budovy a tak víme kde kopat – ne všem se však daří držet se přesně vytyčeného plánu. Nejpřesněji “kutali” Čmuchalové, celkem dobře to šlo i Tyrkysmanům a Mimoňům. Pozadu zůstali Šmoulové a zdálo se, že zcela ztraceni jsou tentokrát Kloboučníci.

Když se první z nás dostávali dovnitř – mafiánští hlídači i s primabalerinou zbaběle prchli. Zahlédli jsme jen jak mizí v nedalekém lesíku. Nezaváhali jsme ani minutu a jdeme po nich! V lese se strhla nelítostná bitva. “Kulky” lítaly sem tam a měli jsme co dělat abychom se všem vyhnuli. Objevil se i samotný Don Bonbon! Nakonec jsme mafiány přece jen zahnali na ústup. Zmatenou primabalerinu jsme ale zachránili. Bohužel, ale neví vůbec nic, čeho bychom mohli využít k objasnění případu. Drželi ji celou dobu pod zámkem a nezaslechla ani slovíčko. Zdá se nezbytné, lapit nějakého mafiána, nejlépe rovnou Dona Bonbona, a přinutit ho říci nám, kdo si je najal!

Po obědě a krátkém odpočinku se rozjela šílená automobilová honička. Naše i mafiánské vozy se míhaly po pařížských bulvárech. Lidé nestačili uskakovat a jen zázrakem nebyl nikdo zraněn. Nakonec se nám podařilo vyřadit z provozu i auto samotného Bonbona, který byl neprodleně zadržen a uvrhnut do vyšetřovací vazby. Celkově se s celou akcí popasovali týmy následovně:

  1. Čmuchalové (zelení) – 5 zlatých cihel
  2. Tyrkysmani (tyrkysoví) – 4 zlaté cihly
  3. Kloboučníci (červení) – 3 zlaté cihly
  4. Mimoni (žlutí) – 2 zlaté cihly
  5. Šmoulové (modří) – 1 zlatá cihla

Ve večerních hodinách proběhl ještě soud s Donem Bonbonem, který odmítl sdělit sebemenší informaci – prý raději shnije ve vězení, než by něco řekl. Což se mu tím pádem s velkou pravděpodobností splní.

My jsme se ještě na závěr dne

vydali na kinematografickou produkci a zhlédli jsme film “Růžový  Panter” – od uznávaného inspektora Clouseaua jsme načerpali mnoho dobrých nápadů pro naší další detektivní práci.