13.DEN: BUJARÉ OSLAVY V MOULIN ROUGE A POD EIFFELOVKOU (PÁTEK 23.8.2024)

Dnes vstáváme všichni plni očekávání, jaké oslavy si pro nás, jako poděkování, pan W.W.Goldstein připravil. Vypadá to, že bude opět pořádné horko, ale lepší než aby pršelo!

Po vydatné snídani jsme se ještě naposledy vydali do lesa, abychom si zahráli oblíbenou vlajkovanou – tentokrát pěkně všechny týmy dohromady. Byl to lítý boj, ale všichni bojovali statečně a fairplay, takže naštěstí žádní zranění…

Po návratu do tábora jsme si trochu oddechli, dali si výtečnou gulášovou polévku, a pak už nás čekal úžasný raut, který pro nás připravila děvčata z restaurace “LE MOULIN DE LA GALETTE”.

Stoly se prohýbaly pod vybranými francouzskými lahůdkami i oblíbenými táborovými dobrotami. Nechyběly ani různé druhy nápojů. Každý si mohl naložit co hrdlo ráčí… Dali jsme si několik koleček a pak už jsme měli bříška úplně plná (snad to nikdo nepřehnal a nebude mu špatně).

Pak otevřel své brány táborový obchůdek plný lákavého zboží, kde bylo možno utratit naše zbývající franky, které nám ještě zbývaly v šekových knížkách. Nabídka byla věru rozmanitá a tak snad každý našel něco, co mu udělalo radost. Někteří nakupovali i dárečky pro své blízké. Když bylo vše vyprodáno, nastal čas na poslední slavnostní nástup.

Všichni v kostýmech s barevnými detektivními klobouky, právníci jak ze škatulky, policie “v plné polní”, soudkyně v talárech a parukách – radost na nás pohledět! Dostavil se osobně i pan W.W.Goldstein, aby všem poděkoval za dobře odvedenou práci při dokazování jeho neviny a všem, jako poděkování, předal “ŘÁD ZLATÉ LUPY” 

Při nástupu se nám pomalu setmělo a tak se znovu přesunujeme do Moulin Rouge na druhé kolo rautu. Když jsme si opět dosyta užili nabízených dobrot, usedáme k poslednímu táboráku, abychom si společně zazpívali oblíbené táborové písničky. Na závěr pak ještě byla bujará diskotéka, kde všichni skotačili na oblíbené melodie. Po velkém žadonění byla o něco posunuta večerka a tak si snad všichni zatančili dostatečně 🙂