4.DEN: VÝSLECHY SVĚDKŮ (STŘEDA 14.8.2024)

I nadále vládne v Paříži slunečné počasí. Ranní rozcvička se už stala vítaným rituálem a o vydatné francouzské snídani ani nemluvě…

Dopoledne nepřišly žádné další neočekávané zprávy týkající se vyšetřování, a tak jsme si mohli v klidu užít různé programy, které EXPO pro návštěvníky nabízí. Na výběr byly hudební, výtvarné, sportovní i relaxační aktivity, ale také například zkoušky střelby z nových i historických zbraní, takže si každý mohl najít, co je jeho srdci nejmilejší.

Po výborném obědě a nákupech v našem CONFISERIE krámku nám však pohoda skončila. Policie přišla s dalším obviněním miliardáře W. W. Goldsteina. Dle jejich tvrzení, se pokusil umlčet nepohodlného svědka – ředitele kabaretu – “rozplácnutím” piánem. A to údajně proto, že ředitel odmítl jeho žádost o soukromé VIP vystoupení primabaleriny. Naši právníci a detektivové považují toto obvinění za zcela irelevantní a rozhodli se znovu vyslechnout všechny svědky z řad kabaretních umělců, kteří byli ten den v šantánu přítomni.

Nejdříve však museli zjistit místa jejich současného pobytu, což ve spletitých uličkách Paříže nebylo nic jednoduchého, zvláště když měli k dispozici pouze neúplnou a tak trochu “slepou” mapu. Adresy nakonec všichni našli a tak vyráží svědky vyslechnout a získat důkazy pro nevinu svého klienta. Jednotlivé detektivní týmy získali spoustu zajímavých výpovědí, které si musí ještě pořádně poskládat dohromady.

      Výslechy se protáhly až do pozdních večerních hodin, takže si pak všichni náležitě vychutnali výborné francouzské lívanečky, které nám Eva a Theresa Dubois připravily k večeři.