5.DEN: VÝSLECHY SVĚDKŮ A PAŘÍŽSKÉ KATAKOMBY (ČTVRTEK 15.8.2024)

Dnes nás nebudí slunce, ale kapky deště bubnující na střechy našich domečků. Alespoň máme možnost předvést naše krásné pršipláště a holinky. 🙂 Do snídaně déšť ustal a znovu se vyjasnilo.

Na ranním setkání detektivové měli čas znovu si projít všechny výpovědi a na základě informací, které od jednotlivých umělců získali (a které zdaleka nebyly jednotné), nakonec obvinili žonglérku a akrobatku Danielle du Paradis. Jmenovaná pod tíhou důkazů nakonec přiznala, že se skutečně chtěla ředitele zbavit, protože ji hodlal propustit a nahradit někým mladším a “schopnějším”. Neprodleně byla zatčena a o důsledcích svého činu nyní může přemítat ve vězení.

Při sbírání důkazů si předchozího dne nejlépe vedli červení Kloboučníci, druzí byli zelení Čmuchalové, třetí místo patřilo žlutým Mimoňům, hned za nimi (s velmi těsným odstupem) se společně umístili tyrkysoví Tyrkysmani a modří Šmoulové.

Usoudili jsme, že už máme nasbíráno dostatek důkazů, abychom se pokusili o rekonstrukci celého případu. Tomuto jsme věnovali veškerý svůj čas až do odpoledních hodin a každý detektivní tým natočil svou představu o tom, jak se zločin odehrál.

Odpoledne, v rámci utužení spolupráce mezi jednotlivými vyšetřovacími skupinami, si všichni odešli zahrát oblíbenou “vlajkovanou”. O výsledcích nebyl soudní dvůr informován.

Po výborné večeři (pâtes au four) předložily jednotlivé týmy své natočené rekonstrukce. Různé vnímání případu a nalezených důkazů bylo opravdu zajímavé a povětšinou i velmi zábavné. Když už jsme se chtěli rozejít do postýlek k zaslouženému odpočinku, přihnal se Joseph Joffre a vykřikoval, že byl na obchůzce v jedné části pařížských katakomb a tam viděl ztraceného psa Marcela, který patřil unesené primabaleríně. Vyslovil domněnku, že tam určitě někde bude i unesená umělkyně.

                Nedá se nic dělat, odpočinek musí počkat a vyrážíme do potemnělých a trochu děsivých katakomb. Nebudeme si nic nalhávat, někteří z nás měli co dělat, aby se neotočili a neprchli pryč. Nejhorší ale bylo, že se ukázalo, že je to past, kterou na nás někdo nastražil. Místo primabaleríny jsme našli pouze figurínu s hrůzostrašným nápisem “TENTO HROB SE STANE I VAŠÍM HROBEM”.

Naštěstí se ale všichni v pořádku vrátili zpět a s hlavami plnými teorií zalezli do spacáků.