8.DEN: “PRAŠTĚNÝ” BOMBER A NAŠE KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ (NEDĚLE 18.8.2024)

Hned po ránu nás čekalo nemilé překvapení. Někteří členové našeho vyšetřovacího týmu našli ve svých pokojích odjištěné bomby! Ještě že s jejich zneškodňováním už máme svoje zkušenosti. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo. Kdo může mít takový zájem na tom, aby naši hosté v Paříži přišli k úhoně a proč??? Na našem pravidelném ranním shromáždění jsme si povšimli podezřelé osoby, potloukající se kolem. Naši strážníci nelenili a pochybné individuum dostihli a zpacifikovali. Pravda, trochu to přehnali a z dotyčného už nedostali ani slovo. Odvedli si ho tedy do vězení a pokusí se ho vyslechnout později.

Poté ještě všichni zkontrolovali, zda někde neleží nějaká zapomenutá bombička, a pak vyrazili užít si nějaké ty radovánky. Na řadu přišly oblíbené hry: “Maršál a špion”, “Kanystr”, “Knedlík”, “Vybíjená”, “Čísla”, “Kámen, nůžky, papír” a mnoho dalších.

Po obědě a odpočinku jsme se pokusili znovu vyslechnout podezřelého, ale je to úplně marné. Vůbec neví, kde je, proč tam je, dokonce ani kdo je… Tak to je tedy “bomba”!!! Jediné, co jsme z něj dokázali dostat, bylo, že poslední, co si pamatuje, je, že s “někým” večeřel v “nějaké” restauraci a měl “nějaké zvláštní, ale výborné jídlo. A teď, babo, raď!!! S jediným kloudným nápadem přišla Ana Sanna a Tomáš Neobhájil. Zkusíme vypátrat restauraci, kde dotyčný večeřel, získat u nich suroviny na jejich specialitu – tu pak připravit a zkusit dát “bomberovi” ochutnat – třeba se mu pak vrátí paměť. Bohužel policie byla tentokrát rychlejší než my. Restauraci objevila a někdo vydal podezřelý rozkaz, že do ní nikdo nemá přístup. Jak se teď dostat k surovinám, které nutně potřebujeme? Naštěstí každý správný detektiv má své informátory z podsvětí. Požádali jsme tedy pár “známých firem” a za úplatu 40 zlatých franků slíbili, že nás dostanou dovnitř. 

Museli jsme si ještě poradit s místními lapky, kteří se nás snažili o přichystané peníze připravit. Naši informátoři nás pak zavedli až ke skladu potravin dotyčné restaurace, dostat se dále je ale nemožné. Bylo třeba použít jejich cvičené myšky, které nám ze skladu nanosily vše potřebné. 

V průniku do uzavřené oblasti a navádění myšek byli nejlepší červení Kloboučníci, druzí zelení Čmuchalové, třetí modří Šmoulové, čtvrtí Tyrkysmani a poslední tentokrát žlutí Mimoni.

Zbývalo poslední – připravit specialitu, která by se co nejvíce přiblížila chuti originálu. S nadšením všichni roztápí toustovače a pouští se do práce. Při přípravě vzorku pro bombera jsme zvládli připravit i dostatek toustíků a salát i pro naše hladová bříška. Všichni si moc pochutnali. Jen co všichni dožvýkali, strhla se opravdu velká bouřka, která nás zahnala do srubů a posléze i do spacáků. To se nám bude krásně spát při bubnování kapek na střechy… Chvíli tedy padaly i kroupy a párkrát nás vyděsil pořádný blesk a hrom, ale pak nás deštík pomalu ukolébal ke spánku…